counter

.


counter

Το κλειδί για έξυπνες πόλεις: Ξεκινήστε με το τέλος

Frost & Sullivan προβλέπει ότι μέχρι το 2025 θα υπάρχουν περισσότερα από 26 παγκόσμια έξυπνες πόλεις με πάνω από 50 τοις εκατό από αυτούς που βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Στην πραγματικότητα, από το 2020, η Frost αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά έξυπνων πόλη για να αξίζει περισσότερο από $ 1.565 δισεκατομμύρια.
Μέχρι το 2025, η Frost λέει ότι 4,6
δισεκατομμύρια άνθρωποι, ή το 58 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, θα ζει σε αστικές περιοχές. Στις αναπτυγμένες περιφέρειες και τις πόλεις, ο αστικός πληθυσμός των πόλεων θα μπορούσαν να αποτελούν μέχρι και το 81 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού, θέτουν σοβαρές προκλήσεις για πολεοδόμους, οι οποίοι θα πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο που παρέχουν βασικές υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης με βιώσιμο τρόπο.
Έξυπνες κυβερνήσεις της πόλης μετακινούνται από ένα παραδοσιακό μοντέλο οργάνωσης σιλό που βασίζεται σε μια πιο συνεργατική, ολοκληρωμένη ένα μοντέλο παροχής υπηρεσιών. Οι πόλεις θα συνεργάζονται μεταξύ τους για να οδηγούμε έξυπνα καινοτομία πόλη συνάπτοντας συνεργασίες με τον άλλον.
Έξυπνες πόλεις «έξυπνες» και «ευφυείς» λύσεις και η τεχνολογία θα οδηγήσει στην έγκριση του τουλάχιστον πέντε από της οκτώ παραμέτρους - έξυπνη ενέργεια, έξυπνο κτίριο, έξυπνη κινητικότητα, έξυπνο υγειονομική περίθαλψη, έξυπνη υποδομή, έξυπνη τεχνολογία, έξυπνη διακυβέρνηση και έξυπνη εκπαίδευση, και έξυπνες πολίτες.«Τεχνολογία και το οικοσύστημα της σύγκλισης, της συνεργασίας και των εταιρικών σχέσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων από διάφορες βιομηχανίες, όπως η ενέργεια και οι υποδομές, πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και κυβέρνηση θα επισπεύσει και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών", δήλωσε ο Ιβάν Fernandez, διευθυντής του κλάδου για την Frost & Sullivan Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία , είπε.
Έξυπνη ενέργεια είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς στο εσωτερικό Έξυπνες πόλεις και θα καθοδηγείται από την μεγάλης κλίμακας υιοθέτηση των έξυπνων δικτύων και έξυπνων ενεργειακών λύσεων, καθιστώντας το 24 τοις εκατό της συνολικής παγκόσμιας έξυπνη αγορά της πόλης το 2025 και αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 28,7 τοις εκατό 2012-2025, σύμφωνα με την Frost & Sullivan.
Από τις αρχές του 2014, η ανάπτυξη και εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στο πλαίσιο της Βικτώριας Smart Grid έργου ήταν πάνω από το 90 τοις εκατό πλήρης και τώρα έχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια μετρητές που εγκαθίστανται στα σπίτια και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη την πολιτεία. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, η κατανεμημένη παραγωγή ενέργειας εκτιμάται ότι θα έχουν υπερδιπλασιαστεί. Ισχυρή ανάπτυξη αναμένεται έως το 2020, που αντιστοιχεί σε σχεδόν το ήμισυ της αύξησης της συνολικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την Frost & Sullivan
"Το παιχνίδι-changer θα είναι αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας? Θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε κορυφές, το αυτοκίνητο διείσδυση της ανανεώσιμης ενέργειας, την υποστήριξη των υποδομών EV", είπε ο Φερνάντες.
Αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερα για να κάνετε έξυπνες πόλεις λειτουργούν.
«Οι κυβερνήσεις των πόλεων θα πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα έξυπνων πόλεων ενδιαφερομένων, ενθαρρύνουν την ανοικτή συνεργασία και στη δημιουργία ψηφιακών υποδομών, όπως ηλεκτρονικών υπηρεσιών και η mHealth Ο ιδιωτικός τομέας, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αξιολογήσουν το ρόλο τους στην έξυπνη αγορά της πόλης?. Δημιουργήσει μια« πόλη ως Πελάτης "Στρατηγική? εντοπίσουν ενδεχόμενους εταίρους, επιχειρηματικά μοντέλα και κοινοπραξίες? αναπτύξουν ικανότητες σε ανάλυση δεδομένων και cloud-based υπηρεσίες? και την ανάπτυξη υπηρεσιών ως ένα επιχειρηματικό μοντέλο», είπε ο Φερνάντες. "Για έξυπνες πόλεις για να εργαστούν, να αρχίσει με το τέλος στο μυαλό θα προσαρμόσει την τεχνολογική λύση με το DNA της πόλης?. Και όχι το αντίστροφο».
Για περισσότερες πληροφορίες: MAIL SMARTSITIESGR@GMAIL.COM


-